Световен ден на търпението и благата дума – 25 март.

 

 

ПГ „Христо Ботев“ проведе инициатива свързана със световния ден на търпението и благата дума – 25 март.

Търпението е добродетел и едно от най-ценните качества, които човек трябва да притежава. То е сила, разбирателство, любов, основа на живота.

Учениците от клубовете „Традиции и новаторство“ и „История и традиции“ изготвиха материали, които се презентираха по атрактивен начин.

Рано сутринта под звуците на музика те посрещнаха с топлина и усмивки своите учители, съученици и служителите от Гимназията. Раздадоха листовки с приказки за доброто и обичта. Във фоайето на училището бяха поставени табла с апел: „Да протегнем търпеливи ръце и да бъдем приятели!“.  Стъпалата – символ на стръмния път към знанието и мъдростта, бяха облепени с послания, пожелания и поговорки, насърчаващи към сила, устойчивост, подкрепа, разум. „Нека доброто започне от нас“ беше изписано на първото стъпало, „Господарят на търпението, е господар на всичко останало“ – на най-високото.

В голямото междучасие децата поздравиха своите учители с мили думи и сърдечни пожелания, подариха на всеки специално изработено за празника цветче-символ.

Във всяка класна стая на дъската беше изписан текст: „25 март – Ден на търпението и благата дума“, придружен с послание за повече уважение, разбиране и толерантност.

Учениците от клуба с помощта на г-жа Джоргова-Калвина структурираха тест, чрез който всеки желаещ можеше да провери своята степен на търпимост.

„С търпение се надживява всичко и пътят е успешен!“