„Иновации в действие“ гр. Добрич

 

По Национална програма „Иновации в действие“, в периода 5-8 април, учениците Десислава Костадинова и Ивайло Кънчев от XII а клас, Магдалена Иванова и Александър Нинов от X а клас, Валентин Христов от XI б клас и Катя Божкова – ст. учител по Информатика и ИТ, Мариана Гюрова – ст. учител по Химия и ООС, Юлия Портарска – ст. учител по Английски език и Валентина Шаламанова – ст. учител по География и икономика, посетиха Частно средно езиково училище „Леонардо да Винчи“, град Добрич. Те взеха участие в иновативни методи на преподаване, които включват: Майсторски клас – приложение на 3D принтер при изработване на нагледни материали; Езикови битки – многоезично състезание, където нашият отбор спечели първото място; Иновация „Маркетинг на таланта“.
Партньори по проекта бяха и ОУ „Кл. Охридски“, с. Смолница и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „К. Фичето“, гр. Ямбол.
Всички бяха включени и в литературна обиколка на град Добрич „Пътят на бялата лястовица“, в която учениците и учителите откриват и разсъждават върху цитати от разкази на Йордан Йовков.
Училищата представиха презентирани иновативни методи, подходи и дейности, във връзка с реализиране на иновативната практика в училището.
Партньорите в националната програма бяха гости и на Юбилеен концерт на училището-домакин, където гости на изявата бяха и местни медии – Радио Добруджа, представители на родителската общност, представители на местната общност и представители на Регионалния инспекторат по Образование.