Седмицата на четенето

По повод  Седмицата на четенето ученици от 8 „в“, 12 „б“ и 12 „в“ клас по идея на учителя им по БЕЛ Ваня Шангалова представиха свои  любими книги. Условието за 12. клас беше да се насочат произведенията към някоя от изучените до момента глобални теми /Любовта, Вярата и надеждата, Човекът и обществото/, а за 8. клас нямаше ограничения към представянето.  Вълнуващи цитати от любима книга бе подбрал Антонио Иванов от 12 „б“, а  съученичката му, Благовеста Димитрова ни въведе в света на своята любима книга, прочетена в оригинал на английски език. Емил Димитров от 12 „в“ предизвика класа си със съвременен роман антиутопия.

Поместваме проектите на Анна Илиева и Дара Върбанова от 12 „в“ клас и на Андрей Лумбев от 8 „в“ клас. Поздравления и специални благодарности на Георги Шаламанов от 10 „д“, който добави към тях музикално оформление и допринесе за хармонията между слово и мелодия.

Всички презентации доставиха истинско удоволствие на съучениците заради предварителната подготовка и вложеното вдъхновение от техните създатели.

Тъй като последната седмица на месец ноември се свърза и с началото на декември, поместваме някои от представянията впоследствие, надявайки се, че трудът на нашите възпитаници ще ви създаде приповдигнато настроение за предстоящите празници. Трудностите рано или късно отминават, а  книгата и знанието са тези, които ни водят в развитието и заедността.

https://youtu.be/Badq_8SV1Ew

https://youtu.be/AXD-Zz31Drc

https://youtu.be/f6GW1ZQyImg

Приятно да ви бъде!

 

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory