Хакатон с участието на ученици от Профилирана гимназия “Христо Ботев“, гр. Дупница

Учениците от 12 г клас – Алекс Христов, Владислав Георгиев, Денис Сусанин и техният учител Димитър Кърнолски взеха участие в международен Хакатон за времето от 13.10.2021г. до 15.10.2021 година. Темата на състезанието беше „Храни“. Организатори на събитието са Европейския институт за иновации и технологии и ФАО към ООН, с партньорството на Джуниър Ачийвмънт – България.

Хакатонът е високо технологично състезание за преобразяване на начина, по който светът произвежда и потребява храни, така че да гарантира дълготраен капацитет за изхранване на нарастващото световно население по устойчив начин. В събитието взеха участие 20 отбора. В състава им бяха включени по равен брой участници – партньори от европейски  и африкански страни. В състезанието участваха страни като Англия, Гърция, Франция, Италия, Гана, Габон и други.

Възпитаниците на Профилирана гимназия “Христо Ботев“, гр. Дупница, като представители на Република България, бяха партньори с ученици от Република Мавриций. За времето на провеждането на хекатона, съвместния екип разработи проект за предотвратяване и намаляване загубите  на храни.

На финала на състезанието международно жури класира разработения проект на екипа на престижното пето място.

Поздравления!

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory