„Bionic Givers“ учебна компания – изгряващи звезди

 

 

 

 

 

 

Учениците  Алекс Христов, Владислав Георгиев, Денис Сусанин и Юмер Юмеров, от 11 г клас профил „Предприемачески“ на профилирана гимназия „Христо Ботев“ с помощта на техния учител по икономически дисциплини Димитър Кърнолски взеха участие в национално състезание организирано от Junior Achievement Bulgaria и Министерство на образованието.

На 15.04.2021 учебната компания „Bionic Givers“ създадена от учениците се класира за  финалите на състезание „Учебна компания- изгряващи звезди“, организирано от JA Bulgaria. На събитието взеха участие 47 отбора, сред които „Bionic Givers“ спечели първото място от групата на второто жури. Компанията на ПГ „Христо Ботев“ за пръв път достига на толкова високо ниво в надпреварата. Следващата стъпка е национално състезание, на което сили ще премерят общо 12 отбора, избрани да продължат.

Компанията „Bionic Givers“ е резултат на личната ангажираност  на учениците и израз на отговорното им  отношение към проблемите свързани с  опазване на околната среда. Главната им цел е да съхранят биоразнообразието. Разработили са 3 биопродукта, с цел да се намали използването на пестициди в земеделието, както и да се намери решение на проблема с  вароатозата при пчелите.

https://www.facebook.com/bionicgivers- страница във Facebook

 

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory