21 март – Международният ден на хората със Синдром на Даун.

Ние сме 8б клас и днес искаме да покажем, че подкрепяме всички хора, които живеят със Синдрома на Даун, защото те са едни от всички нас!

Обуйте шарените си чорапи, направете снимка и ги подкрепете и вие! 21 март е Международният ден на хората със Синдром на Даун. Ден за подкрепа от страна на всички нас – приятели, учители, специалисти, родители по целия свят, които се стремят да променят нагласата към хората, родени с тази генетична аномалия. Денят – двадесет и първо число на третия месец не е избран случайно, а за да покаже, че синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка. Децата, родени със Синдром на Даун, често са наричани Слънчевите деца, защото винаги носят усмивката на своите лица. Животът с тази диагноза е пъстър и шарен, като шарени чорапи. Нека днес всички обуем чифт шарени чорапи, за да покажем , че сме съпричастни към всички Слънчеви усмивки.

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory