Дейности

Отлично представяне на ученици от Профилирана гимназия „Христо Ботев“, гр. Дупница в 25-то Национално ученическо състезание по предприемачество!

На 10.03.2018 г. в Руския културно-информационен център в гр. София се проведе IX Национален конкурс за рецитатори на руски език. Ученичката Калина Гергинова от 10. „в“ клас от Профилирана гимназия „Христо Ботев“, бе класирана на III-то място за рецитацията си на творби на руския поет Тютчев. Гордеем се с нея!

„Стани богат … на знания“ – 17.01.2018 г.
„Нека състезанието започне …. сега.“ Познатите думи на Ники Кънчев този път бяха произнесени от Димитър Кепов – ученик от ХІ „д“ клас, който влезе в ролята на любимия водещ. 
Поводът беше проведеното състезание „Стани богат … на знания“, посветено на 170-годишнината от рождението на поета и революционер Христо Ботев. Водещите Виктория Попова и Веселин Малинов от ХІ „д“ клас откриха събитието с изпълнение на част от стихотворението „Хаджи Димитър“.
Три отбора от единадесетокласници премериха своите знания за живота, творчеството и революционната дейност на патрона на Гимназията.

Информация за кандидатстудентска борса 2018 година

На 18.12.2017 г. в гимназията се проведе  Виртуален проект – Ресторанти за здравословно хранене „Smart Cook“! 
Участваха учениците от VIII“б“ кл. и от XII“ г“ кл. и техните ръководители- Димитър Кърнолски, Донка Милушева и Катя Божкова. Имаше много гости, които едва дочакаха най-чакания миг – да дегустират прекрасните изделия!
На добър час, предприемачи!

Откриване на изложба на Йоана Бицова и Анна Узунова, галерия Околийска къща. Успех, момичета!

Отборът на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ VIII – X клас за трета поредна година е победител в общински ученически игри по Футбол! Успех в следващите кръгове момчета! 

Участвахме в преписа на „История славянобългарска“, по инициатива на Община Дупница!

към Галерия

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory