Повод за гордост!

За четвърта поредна година ученици от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ печелят призови места на ежегодния Математически турнир за ученици от XI и XII клас, организиран  от Факултета „Математика и информатика“ на ВТУ, Регионално управление на образованието – Велико Търново и Съюза на математиките в България – Секция „Великотърновски университет“.

Тази година турнирът се проведе онлайн на 6 март (неделя). Темата на конкурса е във формат на тест, който включва 12 задачи от затворен тип, 5-  със свободен отговор, 3 задачи, за които е необходимо пълно описание на решенията и една допълнителна задача на журито.

Учениците Ивайло Кънчев и Димитър Маноилов от XI “а“ клас, с резултат от 98 точки, се класираха на III–то място и грабнаха специалната  награда на журито. Георги Рибарски и Десислава Костадинова, също от XI „а“ клас, са четвърти по резултат с 97 точки. На турнира тази година се явиха и учениците: Калина Симеонова- с 93 точки,  Теодора Дюлгерова- със 71 точки,  Станислав Ганев- с 66 точки и Васил Нинов. В турнира участваха общо 95 участници  от цялата страна,  сред които са учениците от ПМГ -  Велико Търново, ПМГ – Хасково, ПМГ -  Димитровград,  СМГ – София и други.

Резултатите от турнира са валидни за кандидатстване в специалностите Информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационно брокерство и цифрови медии и Педагогика за обучение по математика и информатика във ВТУ. Получената оценка от всеки участник има валидност две години, включително годината на получаване.

Ръководството на ПГ „Христо Ботев“ поздравява учениците,  участвали в турнира, както и техния ръководител,  г-жа Екатерина Петрова!

Учениците класирани на III-то и IV-то място ще бъдат наградени от училището за постиженията си!

 

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory