Ученици от гимназията взеха участие в Деня на българската община

На 12 октомври – Денят на българската община, учениците: Георги Симеонов от 11 „а“ клас, Дария Асенова от 11 „б“ клас, Ивелина Георгиева от 11 „в“ клас, Борислав Кирилов от 12 „а“ клас и Мария Иванова от 12 „д“ клас,  взеха участие в заседание на „местния парламент“.

Събитието се организира от Община Дупница, Общинския съвет и Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта. Учениците се запознаха с работата на местната власт и споделиха своите идеи за превръщането на град Дупница в привлекателно място за живот.

В ролята на председател на Общинския съвет влезе Борислав Кирилов от 12 „а“ клас. Останалите ученици се превъплътиха в ролята на общински съветници. В рамките на приетия дневен ред на „заседанието“ младежите обсъдиха възможностите за развитие на Община Дупница в сферите на спорта, културата и екологията. Най- активен „съветник“ бе Георги Симеонов от 11 „а“ клас, като предложи аргументирани идеи за различните обсъждани сфери. На импровизираното „заседание на Общинския съвет“ учениците приеха декларация за взаимодействие между Община Дупница и младите хора. Те попълниха и анкета, с която оцениха качеството на живот в общината и дадоха своите писмени предложения за развитието й.

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory